After the show it’s the afterparty

 

Cine nu și-ar dori să participe la petrecerea cele mai așteptate nunți a anului 2018? Vestea logodnei prințului Harry al Marii Britanii cu actrița Meghan Markle a înconjurat lumea cu viteza sunetului și a dat speranțe celor mai mari case de modă că îi vor putea crea ținute demne de o prințesă viitoarei mirese.

Nunțile regale fascinează și încântă întreaga populație a globului de secole. Poate că cel mai mult ne încântă asocierea lor cu basmele și poveștile pe care ni le citeau părinții înainte de culcare, sau cea cu desenele animate Disney pe care le vizionăm și acum cu aceeași candoare. Regii, reginele, prinții și prințesele sunt personaje de poveste, pe care le privim cu admirație și entuziasm, și de cele mai mult ori, la care doar putem visa. Pentru că fiecare copil iși dorește ca atunci când va fi mare să își găsească prințul sau prințesa.

Cu ocazia nunții regale iți propun un exercițiu de imaginație. Cum ar fi să te numeri printre norocoșii invitați la petrecerea restrânsă de după ceremonie? Ce ținută ai alege dacă nu ai avea un dress code de respectat? Ai îndrăzni să ieși din zona de confort și ai alege o ținută extravagantă? Sau ai alege mai degrabă branduri recunoscute pentru simplitatea și eleganța modelelor?

P.S. Am descoperit recent că cei de la Disney Paris organizează și nunți. Așa că visul vostru de a avea o nuntă ca în basme se poate transforma în realitate!

Albă ca Zăpada

Simplitatea și frumusețea Albei ca Zăpada se regăsesc în orice creație Chanel.

Jasmine

O salopetă strălucitoare Halpern care să reflecte (la propriu și la figurat) personalitatea efervescentă a prințesei Jasmine.

Cenușăreasa

nunta regala

Cenușăreasa este o luptătoare prin prisma faptului că trebuie să facă față cerințelor absurde și comentariilor răutăcioase ale mamei și surorilor vitrege. Jacheta rock reprezintă armura care o protejează de ele.

Aurora

Eleganța prințesei Aurora nu poate fi transpusă mai bine decât printr-un design semnat Ralph and Russo.

Belle

Rochia purtată de Belle la primul ‘date night’ cu Bestia este considerată una dintre cele mai frumoase rochii din istoria Disney. Creația Maticevski din imagine este omagiul perfect adus acestui moment.

Ariel

Rochia cu umerii goi este reprezentativă pentru Ariel și personalitatea ei. Nuanțele de albastru marin din partea de jos a creației Givenchy fac trecerea dintre spațiul marin și cel terestru, așa cum a ales și Ariel să renunțe la statutul de sirenă în favorea celui de pământean.

Dacă rochia Givenchy este reprezentativă pentru viața marină a lui Ariel, atunci costumul Dolce and Gabbana este mai potrivit etapei de adaptare la viața terestră. Nasturii în formă de stea de mare sunt un reminder al originii oceanice.

Tiana

Culoarea reprezentativă a poveștii Tianei este verde, o culoare care ne teleportează în mijlocul naturii. Creația Dolce and Gabbana este perfectă pentru un ‘garden wedding’.

Rapunzel

Pentru Rapunzel, pădurea reprezintă nu numai locul care îi amintește de copilărie, ci și spațiul în care se retrage când are nevoie să se încarce cu energie. Richard Quinn este designerul pe care stă cu ochii chiar și regina Elisabeta, așa că alegerea unui design din cea mai recentă colecție a sa ar fi una inspirată.

Elsa

Superputerea prințesei Elsa constă în abilitatea de a controla zăpada și gheața. La început acest dar se dovedește a fi o provocare, însă pe parcurs ea ajunge să își controleze sentimentele și, prin intermediul lor, superputerea. Culoarea rochiei Talbot Runhof este cea a ghețarilor de la Polul Nord, iar volanul stropit cu roz pe margini și căzut delicat pe umeri este ‘Elsa-worthy’.

Pocahontas

Pocahontas este un spirit liber, cu voință puternică. O rochie lejeră, în culori pastel Roksanda Ilincic este cea mai potrivită alegere pentru o astfel de personalitate.

nunta regala

Mulan

Deși se înscrie în lupta cu armata hunilor mânată de instinct, Mulan este o fată sensibilă și grațioasă. Dragostea pentru familie și semeni îi dă curaj și o înzestrează cu puteri nebănuite. În feng shui, galbenul este culoarea soarelui care aduce lumină în viețile oamenilor, așa cum a făcut-o și Mulan.

Merida

Merida este o prințesă războinică dar și o iubitoare a naturii. Rochia verde, cu motive tradiționale, creată de Peter Dundas ar putea fi și alegerea ei.

nunta regala

Photos via Vogue Runway